щось настала осінь і вже похолодало (у нас так точно вже ) тому пропоную приготувати цей напій домашній БЕЙЛІЗ.
Ще раз зазначу,що цей рецепт я випробувала, смак, колір, консистенція мені абсолютно схожа з оригіналом. Є одна особливість: якщо зберігати лікер у холодильнику ( а я саме так і роблю. зважаючи на складники) то він набуває більшої густоти. Але варто його вийняти на 20-30 хв при кімнатній темпетарурі, він стає трішки рідшим (хоча й кремовим). Термін зберігання у прохолодному місці до півроку.
а тепер рецепт:
яйця- 4 шт, точніше тільки жовтки
2 пачки ванільного цукру
згущене молоко - 1 банка 380 гр.
1 ст.л. розчинної кави
500 мл. вершків 10% жирності
горілка- 5оо мл.
4 жовтки збити міксером з 2 пач ванільного цукру (до пухкої світлої маси). додати 380 гр ( 1 банка) невареного згущеного молока. !обираємо якісне. Продовжуємо збивати міксером.Крок 3: додаємо 1 столову ложку з верхом розчинної кави і продовжуємо збивати, поки кава не розчинеться повністю. Далі додаємо 500 мл вершків (10%) і продовжуємо збивати. І наостанок додаємо 500 мл горілки (хорошої) теж збиваємо міксером до однорідності. виливаємо у пляшки і даємо настоятися у прохолодному місці 7 днів. Смачних вам вечорів, Берегині!!