отже, їдемо на дачу чи на подвір'я збирати, або на ринок купувати полуницю, щоб приготувати смачненького для себе і родини!))
рецепт
- Спойлер
- для бісквіту
3 яйця
0,7 ст. цукр пудри
7 ст. ложек крохмалю
ванільний цукор або ваніль за бажанням
щіпка солі, пара крапель соку лимона або лайма (необов'язково)
1\3 ч.л. амонія (розпушувача для випікання)
для крема:
1 стакан домашньої сметани
1 стакан згущеного молока
або можна замінити збитими вершками.
і звісно сама начинка - полуничка смачна до 500 гр., як кажуть - за вашим смаком
її треба промыти, відкинути на сито і потім просушити, щоб зайва волога не зіпсувала наш рулетик (я викладаю на паперовий рушник).
потім ріжу навпіл всі ягоди.
======================
розділити білки від жовтків
збити білки додавши сіль і пару крапель соку лимона до пиків,
додати цукрову пудру і знов збити добре, додати жовтки і збити до густої маси,
додати крохмаль+трохи амоний - все гарно вимішуєм .
На застелену пергаментом братванку виливаємо масу і випикаємо до готовності при 200 град. (десь 8-10хв) залежить від духовки.
Крем
як зазвичай я збиваю за допомогою міксера домашню сметану і сгущене молоко в пропорції 1:1 і отримую дуже смачний крем, легше ніж масляний. але, якщо в вас є збиті вершки, їх теж можна використовувати замість крему, вийде ніжно і смачно.
=============
коли тісто вже готове, виймаємо з духовки, змащуємо кремом , викладаємо підготовлену полуничку і скручуємо у рулет, не забувши видалити пергамент., зверху рулет можна полити шоколадною глазур'ю або топінгом, якщо буде бажання, але і без глазурі він дуже смачний
Увага!не забуваємо підписувати фото своїх рулетів для ФМ !
ну що, хто зі мною? я вже побігла збирати полуничку під своїм вікном
ФМ буде проходити з 09 червня по 20 червня 2015р.