Рецепты gluten free lactose free

Модераторы: Rasimel, myshka_sasha

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #1 Rasimel » 13.06.2015, 13:02

здесь оставляем рецепты аглютен, без лактозы, спасибо;)

"Бисквит на варенье с румбарбаром"

Сырники в духовке:

Безе

Творожные блинчики

ХЛЕБ ИЗ ГРЕЧНЕВОЙ МУКИ (без глютена)

Київський торт також має бути безглютенний.

Оладки бананови.

Луковый пирог из кукурузной муки

Бісквіт з кукурудзяного борошна в мультиварці

варіації на тему ПІЦА на Муці Mix IT.

багет (батон)

Шарлотка з творогом і яблуками:

гарбузовий‬ пиріг або золотий пляцок

бісквіт ніжний від Грань

Гречані маффіни з бананом

Безглютенові млинці

парові міні-котлетки для малечі. від ЛесяМалах

кексики

пісочне печиво

СИРНІ ПАЛИЧКИ

КАРТОПЛЯНИЙ РУЛЕТ З М’ЯСОМ

Цукерки молочні ( Щербет)

вареники

рисові булочки

Печиво гречане.

кекси_на_кефірі‬

деруни (варіації) + грибной соус

оладки

Бисквит на рисовой муке

Вафли

Налисники без глютену,лактози,яєць.

Шарлотка с яблоками

Рецепты куличей без глютена, лактози, яиц
Соборна, Єдина, Свободна Україна!


MaLena F
Поселилась
Поселилась
Аватара
MaLena F
Возраст: 39
Репутация: 390
Сообщения: 2006
Награды: 8
Имя: Елена
Дети, дата рождения: Александр
Откуда: Украина, Киев

Участник ФМ Победитель конкурса Добрая фея
Проверено реалом Мороженое Меценат форума

Сообщение #21 MaLena » 14.11.2015, 22:33

Nina,
Nina писал(а):А ро вкусу бисквит на кукурузной муке какой?
не знаю, что ответит Эля, но вот я лично не фанат кукурузной. Она мне какая-то забитая. Я больше предпочитаю рисовую

Добавлено спустя 9 минут 52 секунды:
Эля, а расскажи мне про правила этой страницы
сюда можно писать рецепты.....: про глютен я поняла. А вот мука овсяная и цельнозерновая , можно?
а если в рецепте молоко и сметана, уже нельзя?

Добавлено спустя 27 минут 42 секунды:
пока жду ответа, напишу свой самый любимый рецепт сырников.
(отлично подходит и тем, кто худеет)
Сырники похудательные :D
Итак:
*300 гр. творога
*1 яйцо
*2,5ст.л. рисовой муки + ванилин (я еще изюм добавила, но не принципиально ) .
Все это жарим на невысокой температуре с 2 сторон ❤️
И весь цимус здесь в рисовой муке, конечно.
ИзображениеИзображение

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #22 Rasimel » 14.11.2015, 23:16

Nina писал(а):А ро вкусу бисквит на кукурузной муке какой?
вкусній) чесслово

Добавлено спустя 1 минуту 23 секунды:
MaLena писал(а):А вот мука овсяная и цельнозерновая , можно?
цельнозерновая нет, овсяная есть без глютена финской фирмі Провена, ее можно ;-)
спасибо за рецептик :роза:

Добавлено спустя 1 минуту 24 секунды:
MaLena писал(а):если в рецепте молоко и сметана, уже нельзя?
єто можно заменить на безлактозное молоко и такой же йогурт, пиши рецепті girl_haha
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #23 Rasimel » 15.11.2015, 18:42

пісочне печіво
1п верш. масла Латтер
1 ст. цукру
1 яйце
500 гр борошна вівсяного (Провена)
1 ч.л розпушувача для тіста ( без глютену, Німеччина,фото додається)
за бажанням додаю: ваніль, або ванільний цукор, цедру лимона, корицу або імбир мелені.
Масло кімнатної температури добре перемішати і троха взбити з цукром. додати спеції і яйце -перемішати, додати борошно і розпушувач і знов перемішати. я все мішаю звичайною ложкою, лише наприкінці, коли додаю останню частину борошна - руками.тісто має бути еластичним,дуже м'яким, не забитим. накриваю плівкою і ставлю до холодильника на 30 хв. (інколи роблю тісто ввечері, а пеку взагалі на другий день, тоді виймаю тісто і даю йому зігритися). розкатую тісто товщиною до 1 см. і вирізаю формочками, викладаю напергамент на деко і випікаю 15-20 хв при тем-ре 180-200 град.
борошно вівсяне при бажанні можна замінити на рисове (класичне або Жасмін, але не екструзійне!) або гречане. але кількість його буде трохі інша, краще додавати потроху, щоб не було занадто. донечка дуже це печіво полюбляє) всім смачного!
Изображение
Спойлер
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #24 Rasimel » 10.12.2015, 15:09

СИРНІ ПАЛИЧКИ
-200 гр сиру Латер ( творог);
-1 яйце;
-1/3 пачки масла Латер;
-3 столові ложки цукру;
-1/3 ч л порошка до печива, трохи ванільного цукру, сіль за смаком( можна зробити солоні, додавши більше солі і кмину);
-борошна давала Міх В , сипала по трішки, заміс м'ягкий , щоб не липло до рук, (як на хліб)
Духовку розігріти до 200 °с, пекти 20 хв.
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #25 Rasimel » 10.12.2015, 15:46

КАРТОПЛЯНИЙ РУЛЕТ З М’ЯСОМ
Изображение
ТІСТО
-варена картопля
-яйце
-манка безглютенова (можна дадати кукурудзяний крохмаль, чи кашу кукурудзяну (сиру)) даю приблизно кулак
-сіль
-перець
- борошно для розтачування
- мелені сухарі
НАЧИНКА
-м’ясо
-цибуля
-вершкове масло
Приготування
Спочатку робимо начинку . Варимо м’ясо ( в моєму випадку теляче) смажимо цибульку ( нарізана кубиками) на маслі, додаєм мелене м’ясо. Тушкуємо.
Потім робимо тісто. Відварену картоплю мнемо толоком. Остуджуєм. Додаєм яйце. Манку. Сіль перець, вимішуєм. Посипаємо борошном дошку. Тачаєм паляницю, зверху додаєм начинку. Скручуєм рулет.. Перекладаємо рулет на бляшку, змащеною олією, Рулет змащуєм яйцем посипаємо меленими сухарями.Печем хвилин 20-25 при температурі 180-190 °с
Кількість картоплі приблизно 700 г. м’яса -300г,
Спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Nina F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Nina F
Возраст: 43
Репутация: 1245
Сообщения: 6741
Награды: 21
Имя: Нина
Дети, дата рождения: Леля Ладо

Рукодельница Участник ФМ Победитель конкурса
Добрая фея Забеременела с нами Мама мальчика

Сообщение #26 Nina » 10.12.2015, 16:04

Rasimel писал(а):СИРНІ ПАЛИЧКИ
ой яка смачнятинка!!!
я не говорю что ТАК правильно и так должны делать все. это мой выбор. это Я так живу

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #27 Rasimel » 10.12.2015, 16:15

Цукерки молочні ( Щербет)
Изображение
-100 мл молока;
- 200 г цукру;
-100 г горіхів ;
- 40 г масла;
Приготування до 100 мл молока ( безлактозного) додати 140 г цукру, варити на маленькому вогні, постійно помішуючи , 30 хв;
Підсмажити арахіс ( я підсмажила грецькі горіхи на вершковому маслі 10 хв);
На сухій сковорідці підсмажити цукор, (перетворюється на коричневу карамельку, )
До вареного молока додати горішки і помаленько влити карамельку, проварити ще 10 хв, в кінці вешкове масло,
Вилити на змащений пергаментний папір, дати охолонути,
За смаком нагадують іриски, але дуже солодкі і калорійні.

Добавлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Nina писал(а):
Rasimel писал(а):СИРНІ ПАЛИЧКИ
ой яка смачнятинка!!!
не те слово)) :обжора: :слюни:
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Nina F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Nina F
Возраст: 43
Репутация: 1245
Сообщения: 6741
Награды: 21
Имя: Нина
Дети, дата рождения: Леля Ладо

Рукодельница Участник ФМ Победитель конкурса
Добрая фея Забеременела с нами Мама мальчика

Сообщение #28 Nina » 10.12.2015, 16:56

Rasimel писал(а):Цукерки молочні ( Щербет)
цукерки забираю! надо мужа попросить орехов набить и сварить такие конфеті для ребенка... формі есть детские!
вот угощение на НГ будет :positive:
я не говорю что ТАК правильно и так должны делать все. это мой выбор. это Я так живу

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #29 Rasimel » 04.01.2016, 15:43

Зробила вареники по такому рецепту:
Ингридиенты: 300г муки универсальной без глютена Mehl Farine Dr. Schar, 3 яйца, немного воды, соль.
Приготовление: Замесить тесто, оставить на 10 минут, раскатать и сформировать пельмени (начинка может быть мясной или овощной). Варить на слабом огне 4 минут в соленой воде.
Я брала все в 3 рази менше. Тіста вийшло приблизно на 20 вареників ( скільки точно,я не рахувала)
Изображение
Спойлер
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12241421_1009241865765572_7034625796891062543_n.jpg?oh=712eb1ff14a6824564d9ecf6398478fa&oe=5718B16A
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #30 Rasimel » 14.01.2016, 01:16

рисові булочки
200 гр теплоі води+ 1/3 п дріжджів др еткер+1/3 ч л цукру+ 1/2 ч л солі+2 ч л олії
110 гр Schar Mix B
110 гр борошна рисового
Дати тісту підійти в теплі 2 год
сформувати змащеними олією руками невеличкі булочки, посипати кунжутом
випікати 25 хв при 180

Спойлер
Изображение
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #31 Rasimel » 14.01.2016, 01:25

Печиво гречане.
Борошно гречане - 170-180 г,
Цукрова пудра - (приблизно) 125 г
Яйця - 2 шт.,
Мед - 1ст.л. з гіркою
Яйця збити з цукровою пудрою та додати мед, вимішати. Додати борошно і замісити тісто. Виходить досить густе, не лите. Викласти тісто на деко, змащене маслом (у мене Латтер) у вигляді печива. Поставити деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
нюанси - спершу виклала ложкою купки тіста, думала як кукурудзяне печиво - розтечеться і вийде паляничка. Ха-ха... що поклала - то і витягла. Тому наступну порцію видавляла кулінарним шприцом. Вийшли дуже гарні печенюшки. Смачні, трохи твердуваті, в руках не розлітаються.
Изображение
Спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #32 Rasimel » 14.01.2016, 01:26

‎кекси_на_кефірі‬
2 яйця, 1 стакан кефіру (у мене Latter)
1 склянка цукру, ванілін
2 склянки борошна (кукурудзяного та рисового пів-на-пів)
1/3 склянки олії (я беру оливкову)
чайна ложка соди, погашена лимонним соком
далі на вибір - сухофрукти, шоколад.
Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір, гашену соду, олію, ванілін, борошно все перемішуємо. Можна додати порізані сухофрукти і/або подріблений шоколад. Випікаємо в духовці приблизно 50 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Изображение
Спойлер
Изображение
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #33 Rasimel » 14.01.2016, 01:38

деруни для дітей
цвітна капуста 5 хв відварити на пару
морква потерти на дрібній терці разом з капустою
цибуля пів шт
1 яйце
мелені у млинку грецькі горіхи 5 шт і мелений кунжут
сіль кріп
рисове і борошно
Все змішати
на сковорідку у формочки для печива викласти тісто
смажити на оливковій олії

Изображение



корисні деруни

1 капуста цвітна відварити 5 хв в пароварці потім потерти на комбайні або на тертці
1 яйце
сіль, суміш спецій за бажанням
(я даю базилік, орегано, білий перець)
Борошно амарантове, мелене насіння льону, мелена зелена гречка по 2 л+ олія оливкова зелена 1 л
все змішати, до утворення однорідноі маси
смажити на сковорідці під кришкою
‪#‎грибний‬ соус
цибуля 1 шт+1 ч л цукру +пару крапель лимоного соку -карамелізувати
зелень (укроп, петрушка, кінза)
змішати з нарізаними печерицями або
відвареними білими грибами, + 1 ст л білого вермуту+ сіль
протушити до випарення рідини хв 15+ вершки 100г+ тертий пармезан 1-2 ложки
все прогріти
полити соусом деруни і поставити ще на 10 хв в духовку на 170
*смакує з сиром і сметаною

Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #34 Rasimel » 14.01.2016, 01:42

оладки
2 яйця
100 гр соєвого молока
2 ст л сметани бл
1/3 ч л соди+ погасити апельсином+ екстракт ванілі 1-2 краплі
тростинний цукор 3 ст л
борошно рисове 1 ст + тапіока пів ст+ 1 ст л кукурудзяного борошна дрібного помолу
1 ст л оливковоі оліі
Все змішати
смажити оладки на сухій сковорідці або на злегка змащеній маслом

Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Alenis F
Модератор
Модератор
Аватара
Alenis F
Возраст: 42
Репутация: 1690
Сообщения: 12470
Награды: 33
Имя: Алёна
Дети, дата рождения: Василиса 05,02,2011
Откуда: Киев, Позняки

Участник ФМ Добрая фея Проверено реалом
Мороженое

Сообщение #35 Alenis » 21.01.2016, 11:06

Нашла рецепт бисквита на рисовой муке

Ингредиенты:
на форму объемом 17 см

яйца - 3 шт;
сахар - 180 г;
рисовой муки - 100 г + 1 ст.л. без верха;
разрыхлитель - 1 ч.л.;
кипяченой воды - 1,5 ст.л;
подсолнечного масло - 1,5 ст.л.;
несколько капель ванильного экстракта

Яйца с сахаром взбить миксером на протяжении 10 минут (что бы масса увеличилась раза в 2-3).
Рисовую муку смешать с разрыхлителем, добавить, просеивая порционно через мелкое сито и перемешивая аккуратно лопаткой в яичную массу. Затем добавить подсолнечное масло, аккуратно лопаткой перемешать, затем добавить только закипевшую воду и опять аккуратно перемешать. В конце добавить ароматизатор/ванилин.
Вылить тесто в выстеленную пергаментом форму и выпекать в заранее разогретой духовке до 160 градусов. Время - около 30-35 минут, но лучше за готовностью следить с помощью деревянной лучинки, как только она будет выходить сухой - готово.
Готовый бисквит сразу же вынуть из духовки, вынуть из формы и аккуратно снять пергамент, дать остыть на решетке.
Спойлер
http://mila-kanari.livejournal.com/167834.html
а я белая пушистая, я шампанское игристое

Катерина
Присматриваюсь
Присматриваюсь
Катерина
Репутация: 0
Сообщения: 5
Имя: Екатерина
Дети, дата рождения: Максим 2015

Сообщение #36 Катерина » 11.01.2017, 16:03

Народ, може не по темі питаюсь. Порадьте кукурузну муку. А то, те що я знайшла після випікання на зубах як пісок скрепить і просіювання і попереднє відварювання навіть не помагають

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #37 Rasimel » 11.01.2017, 18:00

з цієї серіі спробуйте, дуже якісне борошно
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Катерина
Присматриваюсь
Присматриваюсь
Катерина
Репутация: 0
Сообщения: 5
Имя: Екатерина
Дети, дата рождения: Максим 2015

Сообщение #38 Катерина » 12.01.2017, 12:18

Дякую

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #39 Rasimel » 24.01.2017, 13:23

ВАФЛІ
-2 яйця.,
-100 г масла.,
-100 г цукру.,
- 4 столові ложки борошна,
ПРИГОТУВАННЯ
Розтопити масло на пательні, остудити , збити яйця з цукром в окремій мисці.(зовсім трішки). Вилити до масла. Додати борошна . дивитись на консистенцію (має бути як густа сметена). пекти у вафельниці.
якщо додати 4 ст. л. молока та борошна до необхідної консістенції, то вафлі вийдуть пишні)
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!

Rasimel F
Живу здесь
Живу здесь
Аватара
Rasimel F
Возраст: 39
Репутация: 2836
Сообщения: 5349
Награды: 23
Имя: Elvira
Дети, дата рождения: Elona & Rolan
Откуда: Kaunas,Lietuva
Сайт

Участник ФМ Победитель конкурса Забеременела с нами
Мама мальчика Проверено реалом Мороженое

Сообщение #40 Rasimel » 25.02.2017, 22:13

Налисники без глютену,лактози,яєць.
Змішати 2 ст. л. кукурудзяної муки ,2 ст. л. муки тапіокі, цукор за смаком. На сироватці, молоці, чи воді замішати рідке тісто як на млинці, + 0,5 ч. л. олії. Рідини стільки, щоб тісто вийшло як на звичайні налисники рідке. Пательню добре розігріти. Начинка будь-яка, у мене був творог.
Изображение
Изображение
Соборна, Єдина, Свободна Україна!


Вернуться в «Жизнь без лактозы и глютена»

Кто сейчас на форуме (по активности за 5 минут)

Сейчас этот раздел просматривают: 4 гостя