Дитячий аутизм – наш досвід адаптації. Київ

Модератор: TataFokina

Барабашка
Присматриваюсь
Присматриваюсь
Барабашка

Сообщение #1 Барабашка » 06.12.2024, 12:29

Привіт усім! Хочу поділитися своїм досвідом і, можливо, допомогти тим, хто зараз шукає гарного спеціаліста для своєї дитини. Мій син, якому зараз 6 років, має аутизм, і для нас довгий час було величезним викликом знайти людину, яка змогла б знайти з ним спільну мову. Але, на щастя, ми знайшли такого спеціаліста — Олексія Сергійовича Шестопалова, дитячого психолога і дефектолога.
Я навіть не знаю, як описати той рівень розуміння і тепла, з яким він працює. До цього ми пробували різних фахівців, але син постійно закривався, не йшов на контакт, і це лише додавало нам тривоги. З Олексієм Шестопаловим все було зовсім інакше. Уже на першій зустрічі він зміг привернути увагу сина — зробив це якось так природно і легко, що я сама не могла повірити.
Методи, які він використовує, дуже уважні й індивідуальні. У нього немає "шаблонних" підходів, він підлаштовується під дитину, її потреби й стан у кожний момент. Наприклад, якщо син не хоче говорити, Олексій Шестопалов пропонує малювати, будувати щось із конструктора, грати. І поступово в процесі гри син починає відкриватися.
Одна з найбільших несподіванок для мене була, коли Олексій Сергійович Шестопалов зізнався, що в дитинстві у нього теж діагностували легкий аутизм. Він розповів, що йому дуже пощастило зустріти фахівця, який допоміг йому адаптуватися, і саме тому він вирішив присвятити своє життя роботі з такими дітьми. Мені здається, це пояснює, чому він настільки добре розуміє наших дітей і знає, як до них підійти.
Зараз мій син із задоволенням чекає на зустрічі з "дядьком Олексієм", як він його називає. І навіть удома ми бачимо величезний прогрес: він став спокійнішим, більше взаємодіє з нами, намагається спілкуватися словами.
Для мене це справжнє диво, адже я вже почала втрачати надію. Олексій Шестопалов не просто допомагає дитині — він також підтримує нас, батьків, дає поради, як краще будувати взаємодію, як не нашкодити і як бути терплячими.
Я дуже вдячна цьому фахівцю. Якщо у вас є схожі проблеми, не вагайтеся і звертайтеся до Олексія Сергійовича Шестопалова. Це людина, яка щиро вболіває за свою справу і дійсно робить її з душею. Якщо у когось є запитання чи потрібні контакти, пишіть — буду рада допомогти.

Вернуться в «Разное о детях»